Breitbart, 20 Mars 20200

18 mars (UPI) – Harvey Weinstein u transferua në një burg të sigurisë së lartë të Mërkurën ndërsa përgatitet të fillojë dënimin e tij 23-vjeçar për përdhunim dhe violencë seksuale.

Weinstein, 67 vjeç, u prit në Instrumentin Korrektues të Wende-s jashtë Buffalo-s, N.Y., pas largimit nga Komanda e Infermierisë në Veri të ishullit Rikers, tha Departamenti i Korrektimeve në New York.

Zyrtarët thanë se Weinstein do të mbetet në objekt gjatë gjithë procesit të tij të klasifikimit.

“Nuk ka një kornizë standarde kohore për këtë proces, pasi ndryshon në bazë të nevojave programatike, mjekësore dhe të nevojave të tjera të individit,” tha një zyrtar i korrektimeve.

Weinstein më parë kaloi një javë në Spitalin Bellevue, pasi ndoqi një procedurë zemre, kur mjekët zbuluan palpitacione kardiake dhe presion të lartë të gjakut pas dënimit të tij.

Ai u dënua për akt seksual kriminal të shkallës së parë dhe përdhunim të shkallës së tretë për violencë në 2013 dhe 2006, dhe u lirua për dy akuza më të rënda. Ai përballet me akuza shtesë në Los Angeles.

VERITAS.COM.AL/