Qyteti i dytë më i madh në Australi ka filluar një bllokim të dytë, në përgjigje të një sulmi nga infeksionet e reja të koronavirusit.

Pesë milion banorë të Melburnit do të ndalohet të dalin nga shtëpia për gjashtë javë, përveç për arsye thelbësore.

Policia thotë se po krijon një “unazë çeliku” përreth qytetit, me “pika kontrolli në çdo kohë dhe kudo” për të zbatuar masat.

Kufijtë midis Victoria, ku Melbourn është kryeqyteti, dhe shtetet fqinje u mbyllën të martën.

Kryeministri Scott Morrison shprehu vlerësim për pajtueshmërinë e banoreve te Melburn, të Mërkurën.

“Pjesa tjetër e vendit e di se sakrifica që po kaloni tani nuk është vetëm për ju dhe familjen tuaj, por është për komunitetin e gjerë Australian,” tha ai gjatë një konference për shtyp.

Zoti Morrison tha gjithashtu se ai po propozonte masa për të ngadalësuar kthimin e shtetasve Australianë nga jashtë.

Kryeministri i Shtetit Victoria, Victoria Daniel Andrews njoftoi bllokimin e Melburnit të martën pasi shteti pa 191 infeksione të reja, numrin më të lartë të saj të përditshëm që nga fillimi i pandemisë.

Shifra e së Mërkurës ishte në 134, por ende shumë më e lartë se numrat në pjesën tjetër të vendit.

Australia ka regjistruar pothuajse 9,000 raste dhe 106 vdekje nga virusi.

VERITAS.COM.AL