Miqtë e Princeshës Diana i kanë kërkuar Channel 4 që të mos transmetojë video- regjistrimet e bisedave të saj rreth martesës problematike.

Dokumentari për Dianën: Në fjalët e saj, gati për t’u transmetuar në prag të 20 vjetorit të vdekjes së saj.

Disqet me regjistrimet nuk janë shfaqur kurrë në Mbretërinë e Bashkuar.

Channel 4 thatë ata “ka siguruar një përmbajtje unike”- por shoqja e ngushtë e Dianës, Rosa Monckton tha se ndjeheshin të tradhtuar nga privatëia e fundit e princeshës.

Zonja Monckton po shkruan letër për televizionin duke i kërkuar që të mos transmetohen regjistrimet mbi Dianën. Ajo tha për Guardian: “Kjo nuk ëhstë një gjë që i përket publikut”.

“Kjo është tradhti ndaj ndaj privatësisë së saj dhe privatësi e familjes së saj”, thanë ata.

Ish- zëdhënësi mbretëror Dickie Arbiter i tha  Victoria Derbyshire të programit Channel 4 se gjithë regjistrimet ‘janë pjesë private . Çdo gjë që mund të bëhet prapa dyerve të mbyllura, mbetet private”.

Biografi i Mbretërisë, Penny Junor, shtoi: “Mendoj se është krejt e pahijshme që ata duan ta bëjnë këtë- dhe e pamoralshme, sinqerisht”.

Veritas.com.al/

 

Princess Diana and Prince Charles