Ryan Gaydos | Fox News

 

Dështimi nga vendimi për shtyrjen e Lojërave Olimpike 2020 në Tokio

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar njoftoi datat e reja për Lojërat Olimpike të Tokios dhe Paraolimpiaden, pasi Lojrat 2020 u shtynë për shkak të pandemisë koronavirus.

The IOC said Monday the Tokyo Olympics will begin July 24, 2021, and end Aug. 8, 2021, and the Paralympics will begin Aug. 24, 2021, and end Sept. 5, 2021.

“Dua të falënderoj Federatat Ndërkombëtare për përkrahjen e tyre unanime dhe Shoqatat Kontinentale të Komiteteve Olimpike Kombëtare për partneritetin e madh dhe mbështetjen e tyre në procesin e këshillimit gjatë ditëve të fundit,” tha Presidenti i KON Thomas Bach në një deklaratë.

“Unë gjithashtu do të doja të falënderoja Komisionin e Atletëve të KON, me të cilin kemi qenë në kontakt të vazhdueshëm. Me këtë njoftim, kam besim se, duke punuar së bashku me Komitetin Organizativ Tokio 2020, Qeverinë Metropolitane të Tokios, Qeverinë Japoneze dhe të gjithë aktorët tanë, ne mund ta zotërojmë këtë sfidë të paparë. Njerëzimi aktualisht e gjen veten në një tunel të errët. Këto Lojëra Olimpike Tokio 2020 mund të jenë një dritë në fund të këtij tuneli. ”

Zyrtarët njoftuan shtyrjen e Lojërave Olimpike javën e kaluar për shkak të shpërthimit të koronavirusit. Kryeministri japonez Shinzo Abe tha që ai dhe KON arritën një marrëveshje për t’i zhvilluar Lojërat përsëri.

Andrew Parsons, presidenti i Komitetit Ndërkombëtar Paraolimpik,lavdëroi ricaktimin e datës.

“Eshtë një lajm fantastik që ne mundëm të gjenim data të reja kaq shpejt për Lojërat Tokio 2020. Datat e reja ofrojnë siguri për atletët, siguri për palët e interesuara dhe diçka për të kërkuar me padurim për të gjithë botën. Kur Lojërat Paraolimpike të zhvillohen në Tokio vitin e ardhshëm, ato do të jenë një shfaqje ekstra-speciale e njerëzimit që bashkohet si një, një festë globale e rezistencës njerëzore dhe një shfaqje sensacionale e sportit, “tha Parsons.

“Me Lojërat Paraolimpike Tokio 2020 512 ditë larg, përparësia për të gjithë ata të përfshirë në Lëvizjen Paraolimpike duhet të jetë të përqëndrohen në qëndrimin të sigurt me miqtë dhe familjen e tyre gjatë kësaj kohe të paparë dhe të vështirë.”

VERITAS.COM.AL/