Anëtarët e Parlamentit Britanik kanë votuar për t’i dhënë lejen Theresa May  që të nisë negociatat e Brexit, të cilat janë në rrugë.

Ata e mbështetën faturën qeveritare për Bashkimin Europian, me 498 vota përballë 114 që nuk e mbështetën. Pro Brexit votuan edhe Laburistët.

Por kundërshtuan Partia Nacionale Skoceze dhe Liberal Demokratët ndërsa disa parlamentarë Laburistë të krahut të Ken Clarke, rebeluan.

Çështja tani përballet në dhomën e përfaqësuesve dhe në Dhomën e Lordëve, para se të bëhet ligj.

Kryeministrja ka vënë si afat të fundit 31 Marsin për fuqizimin e Artikullit 50 të Traktatit të Lisbonës, kur do të fillojnë edhe bisedimet me BE.

/Veritas.com.al/