(FOTO: Presidenti Mugabe arrin në ceremoni me eskortën e Ushtrisë)/

Presidenti i Zimbabwe, Robert Mugabe ka bërë shfaqjen e ti të parë në publik që nga momenti kur ushtria pushtoi vendin ditën e Mërkurë.

Ai mori pjesë në një ceremoni diplomimesh në kryeqytetin Harare.

Prej disa ditësh zoti Mugabe ndodhet në arest shtëpiak. Ushtria e kreu aktin e pushtimit të vendit pas luftës së presidentit më zëvendësuesin e tij.

Ushtria tha të Premten se është e ‘angazhuar’ me çështjen Mugabe dhe se e këshillon publikun që bisedimet e pritshme do të zhvillohen “sa më shpejt të jetë e mundur’.

Veritas.com.al/