The White House • 13,Shkurt 2020
Dje Presidenti Trump dhe Zonja e Parë pritën Presidentin Lenín Moreno Garcés dhe Zonjën e Parë Rocío González de Moreno të Ekuadorit në Shtëpinë e Bardhë.

Takimi sinjalizoi një kthesë historike në marrëdhëniet midis dy vendeve. Presidenti Trump festoi përpjekjet e Presidentit Moreno për të tranzicionuar paqësisht Ekuadorin larg “socializmit të shekullit 21” dhe drejt një shoqërie demokratike me një ekonomi të tregut të lirë.

Një Ekuador i fortë, i lirë është një partner i fuqishëm për Shtetet e Bashkuara në Amerikën e Jugut. “Ne po punojmë në marrëveshjet tregtare, ne po punojmë në opsionet ushtarake, përfshirë blerjen e shumë pajisjeve tona ushtarake,” tha Presidenti Trump. “Dhe ne po negociojmë disa pakte shumë të rëndësishme midis Ekuadorit dhe Shteteve të Bashkuara.”

Një çështje afër agjendës kryesore të Presidentit Trump: Venezuela. Ai dhe Presidenti Moreno diskutuan mbështetjen për Presidentin e Përkohshëm Venezuelës Juan Guaidó dhe ranë dakord mbi rëndësinë e rritjes së presionit ndërkombëtar mbi regjimin jo-legjitim të Nicolas Maduros. Qëllimi është që ti jepet fund krizës, të rivendoset demokracia dhe të mbrohen të drejtat e njeriut.

Eshtë gjithmonë pranë  zemrës sonë,” tha Presidenti Trump për situatën e Venezuelës.

VERITAS.COM.AL/