Senatori Ron Johnson po i bën thirrje Drejtorit të FBI-së Christopher Wray të konfirmojë ose mohojë detajet në lidhje me një kompjuter portativ që thuhet se i përkiste djalit të kandidatit demokrat Joe Biden, Hunter Biden.

Johnson, R-Wis., Tha në një letër për Wray,të marrë nga Fox News, se një sinjalizues kontaktoi komitetin e tij më 24 shtator, duke pretenduar të kishte një kompjuter portativ që Hunter Biden la në biznesin e tij dhe se ai ia kishte dorëzuar atë FBI . Johnson vuri në dukje se stafi menjëherë i kërkoi FBI të konfirmonte detaje të caktuara në mënyrë që të vërtetonte pretendimin, por FBI tha se ata nuk do të konfirmonin ose mohonin asnjë nga informacionet e përfshira në kërkesën e tyre.

“FBI ka detyrë të na informojë. Nëse ata besojnë se kjo ishte ndoshta dezinformim rus, ata duhet të na jepnin një konferencë mbrojtëse,” tha Johnson për “Sunday Morning Futures”. “Nëse, për shembull, ata gjithashtu besojnë se ato informata që na dha ky sinjalizues janë mashtruese, kjo do të ishte gjithashtu një krim dhe FBI duhet të na e tregojë atë.”

Johnson është kryetar i Komisionit për Sigurinë e Vendit dhe Çështjet Qeveritare.

Johnson tha pyetjet e tij në lidhje me atë që FBI dinte për Hunter Biden dhe kur ata e dinin se kjo flet për një “çështje më të madhe”.

“Pse u ulën në këtë çështje? A po mbulohen vetëm sepse Hunter Biden mund të jetë i angazhuar në gjëra që gjithashtu ndoshta duhet të ishin hetuar dhe mund të ndiqeshin penalisht? A kemi dy sisteme të drejtësisë: një për demokratët dhe një për republikanët? Një për të lidhur mirë kundrejt një për pjesën tjetër të amerikanëve? ” ai pyeti.

Johnson shtoi se ai gjeti përgjigjen e fushatës Biden ndaj pretendimeve që postat elektronike të pretenduara të Hunter Biden tregojnë se babai i tij u takua me një ekzekutiv të Burisma “mjaft i çuditshëm”

“Fushata e Biden, gjithçka që ata kanë bërë për të hedhur poshtë ose mohuar ndonjë nga këto, është të thonë se takimi në një nga këto posta elektronike zbuloi se Zëvendës Presidenti Biden që kishte kontroll të Burisma kurrë nuk u shfaq në kalendarin e tij zyrtar, ”Tha Johnson. “Ka të gjitha llojet e takimeve që nuk u shfaqën në kalendarin e tij zyrtar. Kjo nuk do të më habiste nëse këtë nuk do ta bënte. ”

“Unë kam një përgjegjësi për të vërtetuar dhe verifikuar përmbajtjen e çdo informacioni të dhënë në komitetin tim,” tha Johnson në letrën e tij. “Komiteti duhet të dijë nëse merr informacion që mund të jetë mashtrues ose jo i saktë.”

Johnson përmendi mundësinë që informacioni të mund të ishte rezultat i ndërhyrjes së zgjedhjeve të huaja, në këtë rast një informim mbrojtës do të ishte i përshtatshëm. Ai gjithashtu pranoi që nëse sinjalizuesi me vetëdije siguronte informacion të rremë, kjo mund të ishte një krim.

VERITAS.COM.AL

Komente

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.