Autori i famshëm Salman Rushdie, shkrimet e të cilit e shtynë Udhëheqësin Suprem të Iranit të merrte nsy guetine kunder Rushdie në vitin 1989, u sulmua përpara një fjalimi të planifikuar në Nju Jork të premten, raporton Associated Press.

Sipas një gazetari të Associated Press në vendngjarje, një burrë u dëshmua duke sulmuar skenën në Institucionin Chautauqua dhe “grushtonte ose godiste me thikë” Rushdie në mes të autorit që po prezantohej. Rushdie pësoi një “plagë të dukshme me thikë në qafë”, raporton ABC News.
The Sun US raporton: “Sipas imazheve nga vendi i ngjarjes, kishte spërkatje gjaku në muret në Institutin Chautauqua pas sulmit ndaj autorit Salman Rushdie pak para leksionit të tij.”