Stuhia tropikale Nate ka vrarë 22 persona në Costa Rica, Nicaragua dhe Honduras para se të lëvizte drejt Shteteve të Bashkuara.

Një gjendje emerrgejnce ëshë shpallur në shtetet e Amerikës Qendrore, ku edhe 20 persona janë të zhdukur.

Stuhia ka shkaktuar sira të rëndë, rrëshqitje toke dhe përmbytje të cilat kanë bllokuar rrugët, kanë shkatërruar urat dhe dëmtuar shtëpitë.

Në Costa Rica, afërisht 400,000 njerëz kanë mbetur pa ujë dhe mijëra janë strehuar në çadra.

Veritas.com.al/

Houses damaged by a mudslide are seen during heavy rains of Tropical Storm Nate that affects the country in San Jose, Costa Rica October 5, 2017

A resident watches the rising waves in Masachapa beach during heavy rains due to Tropical Storm Nate in the city of Masachapa, about 60km from the city of Managua on October 5, 2017