( Fillimi i ekslipsit të plotë hënor i parë në San Diego, California)/

Astrologët dhe pasionantët e qiellit i kanë skanuar qiejt natën e kaluar për të kapur eklipsin e jashtëzakonshëm hënor, i cili filloi natën e të shtunës.

Gjatë spektaklit hënor, i njohur si ‘super hëna ujk e përgjakur’, hëna u shfaq që rrezatonte ngjyrën e kuqe, shumë herë më e ndritshme dhe më afër Tokës se normalisht.

Eventi ishte i dukshëm nga Amerika Jugore dhe Veriore, gjithashtu edhe në vendet e Europës Perëndimore. Në disa pjesë të Britanisë disa re zunë pamjen.

Eklipsi tjetër i plotë hënor pritet të ndodhë pas dy vjetësh, në 26 Maj 2021.

Veritas.com.al/

The moon is seen beside "Victoria Alada" statue on the top of Metropoli building during a total lunar eclipse, known as the "Super Blood Wolf Moon" in Madrid, Spain

( Eklipsi i plotë hënor i parë këtu nga Madridi)

A total lunar eclipse that is called a "Super Blood Wolf Moon" is seen from Encinitas, California

( Ora më e mirë për të parë plotësinë e eklipsit ishte rreth 05:12 GMT

A composite photo shows all the phases of the so-called Super Blood Wolf Moon total lunar eclipse on Sunday January 20, 2019 in Panama City.

(Të gjitha fazat e të ashtuquajturës ‘super hëna ujk e gjakosur’, e parë këtu nga Panama City)

A super blood wolf moon over Liverpool during a lunar eclipse.

(Pamja hyjnore, e parë këtu nga qyteti Anglez i Liverpulit, u bllokua pastaj nga disa re).

The moon seen beside a quadriga on top of the Cinquantenaire arch in Brussels

Hëna, e parë nga në anë të ‘karrocës me dy rrota’ në majë të harkut Cinquantenaire në Bruksel.

A view of the lunar eclipse above the St Elizabeth Church in Nuremberg, Germany

Një pamje e eklipsit hënor mbi Kishën Shën Elizabeth në Nuremberg, Gjermani.