Steve Bannon nuk ka hequr dorë nga shtrirja e platformës sovranististe: shfaqet një interes për Daily Telegraph. Por guru-ja ka konkurrentë

Nga: Giuseppe Aloisi 

Steve Bannon, ish strategu i pare i presidentit Donald Trump dhe themeluesi i The Movement, ka shprehur qëllimin e tij për të blerë Daily Telegraph.

Eksponenti politik amerikan sigurisht që nuk është fillestar ndaj operacioneve kulturore të një rrezeje te gjere. Blerja e mundshme e një gazete të madhe mund të jetë pjesë e një plani të ardhshëm, por mund të përdoret gjithashtu nga populistët në periudhë të shkurtër.

Nëse për asnjë arsye tjetër është sepse bëhet fjalë për ca zëra, për më tepër te konfirmuara, që mbërrijnë në të njëjtën kohë me një debat të ngushtë mbi Brexit. Boris Johson dhe Nigel Farage, me formacionet e tyre politike përkatëse, duhet të arrijnë një rezultat bindës në zgjedhjet e ardhshme të parakohshme. Një shumicë sovraniste është “conditio sine qua non’”.

Përndryshe, dalja e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian do të rrezikojë të vihet në dyshim serioz. Atëherë ekziston periudha e gjatë: platforma ideologjike sovraniste, por jo vetëm ajo britanike, por ajo kontinentale, mund të pohojë, në rast, se mund të mbeshtetet në një gazete shumë afër ose në çdo rast si referim.

Sipas raporteve nga Dagospia,qe ka marrë një artikull të botuar nga La Stampa, Steve Bannon tashmë e ka bere te njohur planin e tij: përhapjen e trumpizmit si njolla e vajit edhe në hemisferën Anglo-Saksone. Boris Johnson, gjatë këtyre fazave, po has në një rezistencë të madhe konservatore: Tories janë shumë të ndarë brenda tyre. Ne e dimë, për shembull, çfarë vështirësish kishte patur ish-kryebashkiaku i Londrës për të bere kompakt parlamentarët konservatorë. Dhe ky është një faktor që mbase nuk i ka shpëtuar gurusë sovranist ndërkombëtar.

Eksponentët më pak të prirur për Brexitin e vështirë dhe elektoratin e moderuar, pra mund të duhet të përballen me një burim të shtyrë me shume djathtas.

Disa deklarime në lidhje me këtë operacion janë lëshuar nga Bannon për Sunday Times. Më në fund, ja vlen të përmendet se Bannon nuk është emri i vetëm i lëshuar me nderime nga kronikat si pronari i ri i mundshëm i Daily Telegraph.

Veritas.com.al/