NAIROBI (Thomson Reuters Foundation) – Uganda ka shpallur planin për një ligj që mund të detyrojë dënimin me vdekje mbi homoseksualët, duke përcaktuar se se legjislacioni do të kthejë rritjen e seksit jo- natyral në kombin e Afrikës Lindore.

Ligji, i cili në gjuhën e folur në Uganda është i njohur si ligji “Vriti Homoseksualët’, u anulua para pjesë vjetësh për shkak të disa teknicialiteteve dhe qeveria ka premtuar se do ta ri korrektojë brenda pak javësh.

“Homoseksualiteti nuk është i natyrshëm për Ugandasit, por atje janë bërë rekrutime masive nga njerëzit ‘gay’në shkolla, dhe veçanërisht mes rinisë, ku po promovohet jeta false sikur njerëzit kanë lindur si ‘gay”, tha ministri i Etikës dhe Integritetit, Simon Lokodo për ‘Thomson Reuters Foundation’.

“Ligji ynë është i kufizuar,  kriminalizon vetëm aktin. Duam ta bëjmë të qartë që do të kriminalizohen dhe ata që e reklamojnë aktin. Ata që e kryejnë aktin do të marrin dënim me vdekje”, tha ministri.

Veritas.com.al/