Forcat Venezuelase të Sigurisë kanë kryer qindra vrasje arbitrare nën maskën e luftës kundër krimit, tha OKB në një raport.

Organet e  të drejtave të njeriut të OKB, se kjo është një shifër e besueshme në aksionin e forcave të Sigurisë për bastisjen e fqinjëve të varfër dhe vrasjen e të rinjve, shpesh herë në shtëpitë e tyre.

Shteti ligjo është “virtualisht i munguar” në vend, tha shefi për të drejtat e njeriut në OKB, Zeid Ra’ad Al Hussein.

Venezuela në të kaluarën i ka mohuar akuzat për shkeljen e të drejtave të njeriut si “gënjeshtra”.

Vendi ndodhet në një krizë ekonomike dhe politike të zgjatur.

Krahas protestave ku janë vrarë protestues në përplasje gjatë protestave anti- qeveritare në vitin e kaluar, është gjithashtu hiperinflasioni dhe shkurtimi i ushqimit.

Presidenti Nicolas Maduro u rizgjodh në Maj pas një bojkoti të opozitës në votime.

Veritas.com.al/