ALANA MASTRANGELO

 

Project Veritas ka lëshuar një video ku shfaqet CEO i Twitter Jack Dorsey duke folur se si censura e mediave sociale “nuk do të zhduket shpejt”. Dorsey thotë në video që kompania duhet të konsiderojë një “qasje shumë më të gjerë” për mënyrën se si menaxhon bisedat në platformën e saj.

“Ne jemi përqendruar në një llogari [Presidenti Trump] tani, por kjo do të jetë shumë më e madhe se vetëm një llogari, dhe do të vazhdojë për shumë më gjatë sesa këto ditë, këto javë dhe javët e ardhshme, dhe vazhdon përtej inaugurimit, ”tha Dorsey në video.

“Ne duhet të presim që duhet të jemi të gatshëm për këtë,” vazhdoi CEO i Twitter. “Pra, fokusi është sigurisht në këtë llogari, dhe se si ajo lidhet me dhunën në botën reale.”

“Por gjithashtu, ne duhet të mendojmë shumë më gjatë se si luhen këto dinamika me kalimin e kohës,” shtoi Dorsey. “Nuk besoj se kjo do të zhduket së shpejti. Dhe lëvizjet që ne po bëjmë sot rreth QAnon për shembull, është një shembull i tillë i një qasjeje shumë më të gjerë që ne duhet të shikojmë dhe ti shkojmë më thellë. ”

“Pra, ekipi ka shumë, dhe shumë përqendrim në këtë çështje të veçantë, por ne gjithashtu duhet t’i japim atyre hapësirën dhe mbështetjen për t’u përqëndruar në një kuader shumë më të gjere, sepse nuk do iki”, tha Dorsey.

“SHBA janë ekstremisht të ndara”, shtoi ai. “Platforma jonë po tregon se çdo ditë, dhe roli ynë është të mbrojmë integritetin e atij bashkebisedimi, dhe të bëjmë atë që mundemi për t’u siguruar që askush nuk po dëmtohet bazuar në këtë.”

Javën e kaluar, Twitter ndaloi përgjithmonë Presidentin Donald Trump nga platforma e tij, duke pretenduar se llogaria e tij mund të nxisë dhunë.

VERITAS.COM.AL