Për ulçerën dhe gastritin është shumë e mirë dhe efikase Aloe Vera e kombinuar me Fik indie (ose fik deti). Ajo vepron mbi mukozën e stomakut duke ulur inflamacionin dhe duke ncitur rigjenerimin e shpejtë të qelizave për një shërim sa më të shpejtë është mirë të kombinohet me Colesol ferzym.