Policia e Shtetit i është përgjigjur me anë të një shkresë Prokurorisë së Posaçme në lidhje me ekzekutimin masën së sigurisë “arrest në burg ” për Arben Ahmetajn.

Pas verifikimeve në sistemin Tims dhe kontrolleve të banesave, policia i është shprehur SPAK-ut për pamundësinë e ekzekutimit të masës ndaj ish-numrit dy të qeverisë. Në këtë kushte hetuesit e SPAK i kanë dërguar kërkesë Interpol Tiranës për ta shpallur në kërkim ndërkombëtar ish-ministrin.

Autoritetet shqiptare ende nuk e dinë me saktësi vendndodhjen e Arben Ahmetajt edhe pse ka dyshime se ai mund të fshihet në Britaninë e Madhe, ku media të ndryshme kanë raportuar se ndodhej për të takuar vajzën e tij. Edhe vetë avokatët e Ahmetajt kanë deklaruar se ai ndodhet në Britaninë e Madhe për “arsye familjare”.

SPAK kërkoi arrestimin e ish zv/kryeministrit Arben Ahmetaj, të cilin po e heton për tre akuza “mosdeklarim, deklarim të rremë dhe fshehje të pasurisë”, vetëm dhe në bashkëpunim, “Korrupsion pasiv të funksionarëve të lartë shtetërorë ose të zgjedhurve vendorë” në gjashtë raste, “Pastrimit të produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”.

Bëhet fjalë një dosje voluminoze ku krahas Ahmetajt ka dhe persona të tjerë të përfshirë dhe nuk është çudi që SPAK të mund të kërkojë masa dhe për persona të tjerë, mes tyre dhe biznesmenë.