Barr njofton sanksione të reja radikale, ‘përshkallëzim domethënës’ kundër qyteteve rifuxhio të krahut të majtë
Duke akuzuar te ashtuquajturat qytete “rifuxhio” që mbrojnë emigrantët e paligjshëm se po rrezikojnë sigurinë e brendshme, Prokurori i Përgjithshëm Bill Barr njoftoi një sërë sanksionesh shtesë që ai i quajti një “përshkallëzim domethënës” kundër qeverive të majta lokale dhe shtetërore të krahut të majtë që pengojnë “funksionimin e ligjshëm të sistemit të emigracionit të kombit tonë “.

Duke folur në Konferencën Legjislative dhe Teknologjike të Dimrit të Shoqatës së Sherifave 2020 në Uashington, DC, Barr tha se Departamenti i Drejtësisë menjëherë do të ngrejë padi të shumta kundër juridiksioneve të rifuxhove për ndërhyrje jokushtetuese me zbatimin federal të emigracionit, dhe do të zbatojë rishikime të paprecedenta kombëtare të qeverive rifuxhio të krahut të majtë dhe prokurorëve.

VERITAS.COM.AL/