Vendi i Brett Kavanaugh në Gjykatën Supreme po vëzhgohet nga të gjithë, por konfirmohet pasi ai fitoi mbështetjen e senatorëve kyç, pavarësisht nga hetimet e FBI për ngacimim seksual.

Senatorët Republikan Susan Collins dhe Joe Manchin, një Demokrata- të gjithë së bashku kanë shpallur mbështetjen e tyre për gjykatësin ditën e Premte.

Konfirmimi ndaj gjyqtarit Kavanaugh mund të anojë peshoren e Gjykatës më të lartë Amerikane në favor të konservatorëve.

Një votë finale në favor të Kavanaugh do të bëjë nëntë anëtarë në panel të planifikuara për të Shtunën. Nëse konfirmohet, atëherë KAvanaugh bëhet anëtar i Gjykatës Supreme përjetë.

Veritas.com.al/