Danimarka bëhet vendi më i fundit në Europë që ndalon veshjen islamike me vello në fytyrë. Kjo ndodhi kësaj jave, kur sipas studmit, zbulohet se agti tre të katërtat e Britanikëve mund të mbështesin “ndalimin e burkas”.

Një studim i kryer nga ‘Peë Research Center’ zbulon se 71 per qind e Britanikeve mbështesin ndalimin e veshjes fetare, e cila është e lidhur me fondamentalizmin Islamik dhe me shtypjen e grave.

Përderisa shtet pas shteti në Europë dekretojnë ligjet e tyre për ndalim në perpjekje për të lehtësuar problemet në mbarë kontinentin, të shkaktuara nga vet- izolimin i komuniteteve myslimane, kjo tregon edhe mbështetje ndaj manifestit të UKIP në Britani për ndalimin e burkas në Mbretërinë e Bashkuar.

Shtetet europiane që kannë ndaluar mbajtjen e burkas, sipas viteve:

Danimarka — Maj 2018, Austria – Maj 2017, Bullgaria – Tetor 2016, Lituania – Prill 2016, Belgjikë – Korrik 2011, France – Prill 2011.

Veritas.com.al/