Pavarësisht se jemi në pranverë po përjetojmë ditë dimri.  Në Peshkopi janë kthyer flokët e borës ndërsa termometri mëngjesin e të mërkurës zbriti deri  –2 gradë celcius. Vlera këto që sipas meteorologëve janë rreth 7 gradë më të ulëta se normalja e stinës.

Ka pasur reshje bore deri në 700 m mbi nivelin e detit, kjo si pasojë e rënies së temperaturave të ajrit dhe kjo vjen si pasojë e një mase të ftohtë që ka zbritur nga veriu i kontinentit Evropian dhe ka përfshirë rajonin e Ballkanit duke prekur rajonin shqiptar dhe jo vetëm dhe në Kosovë dhe në Maqedoni kemi përjetimin e temperaturave të dimrit”, ka thënë  meteorologu Hakil Osmani.

Të enjten parashikohet një rritje e lehtë e temperaturave, por sërish nuk priten ditë pranvere.