Të dielën e fundit të muajit tetor, akrepat kthehen pas 60 minuta.

Ndërrimi i orës është planifikuar të ndodhë më 30 tetor, kur të gjithë do të flemë 1 orë më shumë.

 Kthimi i orës pas na mundëson të kemi më shumë dritë në mëngjes, por do të errësohet më shpejt se më parë.

Ndryshimi i orës në Evropë u vendos si ligj evropian në vitin 1981.

Zhvendosja e akrepave në Europën Perëndimore është vendosur në fillim të viteve ‘70 me shpjegimin se me këtë “zgjatet” dita, rritet produktiviteti, përmirësohet aftësimi i njerëzve dhe dita e punës bëhet më efikase.