KURT ZINDULKA

 

Udhëheqësi i Brexit Nigel Farage tha se pasi përfundoi “veprën e tij të jetës” për të siguruar pavarësinë e Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian, fushata e tij e ardhshme e madhe do të jetë ulja e varësisë së Britanisë nga Kina

Zoti Farage tha se Partia Komuniste Kineze (CCP) përfaqëson një “sfidë edhe më të madhe” dhe një “kërcënim më të madh për pavarësinë tonë, mënyrën tonë të jetës” dhe vetë lirinë sesa Bashkimi Evropian.

“Kina po bën më të mirën e saj absolute për të kapërcyer botën; ata po e rrënojnë demokracinë në Hong Kong dhe do të bëjnë çmos për ta bërë atë diku tjetër. Ata kanë marrë shumë burime në Afrikë, ”tha udhëheqësi i Partisë Brexit, aktualisht në procesin e ribrandimit si Reform UK, në kanalin e tij në YouTube.

“Kjo Parti Komuniste Kineze paraqet një kërcënim masiv për botën një kërcënim për liritë tona, një kërcënim për mënyrën tonë të jetës”, paralajmëroi Z. Farage.

Ai tha se fushata e tij e ardhshme e madhe politike do të jetë ngritja e vetëdijes në Britani për të këqijat e kryera nga diktatura komuniste dhe kërcënimin që Kina paraqet ndaj lirisë dhe demokracisë në të gjithë botën.

“Ne duhet të zgjohemi nga kërcënimi që paraqet Kina dhe 2021 fillon fushatën time të radhës dhe kjo është të sigurohemi që nuk do të jemi më të varur nga Kina,”prononcoi ai të Premten.

Nga fazat fillestare të pandemisë, Z. Farage tha se kriza ekspozoi sesa të varura janë zinxhirët e furnizimit perëndimor nga shteti Kinez, veçanërisht në sektorë të tillë si mjekësia dhe pajisjet e mbrojtjes personale (PPE).

“Për të parë që Kina po shfrytëzon tani një krizë që ata kanë shkaktuar për të përhapur ndikimin e tyre gjithnjë e më thellë në Evropë, duhet të na dërgojë një dridhje në shtyllën tone kurrizore”, shkroi ai në mars.

Ndryshe nga Presidenti Donald Trump, i cili e bëri çështjen e përballjes me Kinën një shtyllë kryesore të presidencës së tij, z. Farge paralajmëroi se Kina po “lëpin bërxollat” duke menduar një presidence të Biden.

“Me Trumpin e larguar nga Shtëpia e Bardhë, dhe Joe Bidenin e lëkundur duke u përgatitur për të lëvizur, tani duket sikur kërkimi i Kinës për dominimin e botës është përsëri në rrugën e duhur. Çfarë fatkeqësie, ”tha Z. Farage.

Zoti Farage ka argumentuar se Partia Komuniste Kineze duhet të paguajë dëmshpërblime për Perëndimin për lëshimin dhe mbulimin e pandemisë, duke shkatërruar miliona jetë dhe biznese në të gjithë botën.

“Kjo pandemi ishte dhe është faji i Kinës dhe Perëndimi duhet të kërkojë dëmshpërblime për trazirat që i ka shkaktuar botës,” tha ai muajin e kaluar.

VERITAS.COM.AL