Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka takuar Aleksandar Vuçiç dhe Zoran Zaev në Slloveni. Liderët janë bërë bashkë në kuadër të Forumit të Bledit.

Ishte Presidenti i Serbisë, Vuçiç që publikoi foton duke shkruajtur “Forumi i Bledit nën hijen e Ballkanit të Hapur”.

Ndërkohë në këtë forum merr pjesë edhe kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i cili ka sulmuar nismën “Ballkani i Hapur’’ dhe ka refuzuar të bashkohet me të.