Edicioni i sotëm i gazetës së përditshme turke “Sozcu” (Zëdhënës), u botua pa ndonjë tekst, në letër të bardhë, në shenjë proteste kundër arrestimit të disa gazetarëve të kësaj gazete.

Kjo gazetë është organ i opozitës turke.

Gazetarët në Turqi që nga 14 korriku 2016, kur dështoi grusht-shteti, janë përballur me masa represive, arrestime dhe përndjekje. Shumë media opozitare janë mbyllur.

Veritas.com.al/