(FOTO: Roman Polanski (D) dhe e përdhunuara Samantha Geimer në vitin 1977)/

Një Gjykatë në Los Angeles ka refuzuar lutjet e viktimës për abuzim seksual të një gruaje që ka paditur regjizorin e filmave, Roman Polanski. Përdhunimi ka ndodhur para 40 vjetësh.

Samantha Geimer, e cila është 54 vjeç, ka thënë në Gjykatën Supoeriore të Los Angeles Superior se e ka falur Polanskin dhe se do t’i japë fund.

Por gjykatësi këmbëngul se dëshmia e saj është provë se i është shkaktuar dëm asaj; dhe se Polanski duhet të përballet në gjyq.

Regisori Polanski e la Francën pasi u akuzua se kishte droguar dhe përdhunuar zonjën Geimer – në atë kohë 13 vjeçe- viti 1977.

Ai e kishte pranuar përdhunimin dhe kreu 42 ditë burgim. E la burgun pasi lutjeve përmes një ujdie që kjo të lihej pas.

Në qershor, zoti Geimer i tha gjykatës se ndjen se gjykata duhet ta hedhqë poshtë padinë: “Dua t’ju kërkoj që ta bëni këtë, pa ju lutur për veten time”- tha ai.

Por të premten, në seancën e vet gjyqësore, gjykatësi nga Gjykata e Lartë e Los Angjeles, Scott Gordon, tha se çështja mund të mos hidhet poshtë ‘thjesht për arsye se mund të jetë në interes  të viktimës’.

Veritas.com.al/