Presidenti i Republikës së Maqedonisë Gjorge Ivanov i ftuar nga Presidenti i Rusisë, sot në Moskë do të takohet me presidentin e Federatës Ruse, Vladimir Putin.

Ai ka mbërritur në Moskë dje. Gjatë ditës së djeshme Presidenti Ivanov është dekoruar me çmimin“Shenjtëria e tij Patriarku i Moskës dhe i gjithë Rusisë Aleksej i Dytë” për vitin 2016.

Çmimi prestigjioz ndërkombëtar i cili i ndahet presidentit Ivanov paraqet mirënjohje për angazhimet e tij në përforcimin e marrëdhënieve midis ortodoksëve, rolin e religjionit në shoqëri dhe vendosjen, gjegjësisht përforcimin e parimeve të tolerancës fetare.

Ivanov realizoi takime me Patriarkun e Kishës ortodokse ruse, Kirill dhe me episkopin Tihon, Vikar të Patriarkut të Moskës dhe të mbarë Rusisë.

/Veritas.com.al/