Natyrisht, duhet të kalojë java që studiuesit e klimës të masin parametrat, por ajo që dihet se kjo javë nuk do të ketë shoqe prej disa vjetësh.

Java nis e nxehtë. Vendi ynë do të ndikohet nga moti i kthjellët, për shkak të masave ajrore me origjinë afrikane. Nëse keni planifikuar pushime në plazh, mirë keni bërë sepse dhe për disa ditë të tjera, Shqipëria do të jetë nën ndikimin e temperaturave të larta.

Vlerat ditore do të luhasin nga 18 gradë celsius deri në 40 gradë celsius.

10-të ditshi i fundit muajit gusht do të shoqërohet me rënie temperaturash, duke bërë që maksimale të jetë vlera 33 gradë celsius.

Veritas.com.al