Presidenti amerikan, Joe Biden tha se Shërbimi Sekret duhet të përcaktojë se si është futur kokaina në Shtëpinë e Bardhë.

Agjentët e Shërbimit Sekret të SHBA-së gjetën drogën gjatë një pastrimi rutinë të Shtëpisë së Bardhë të dielën, në një qese të vogël plastike në tokë.

Të mërkurën, zëdhënësja Karine Jean-Pierre tha se Shtëpia e Bardhë ka besim te Shërbimi Sekret.

“Presidenti mendon se është tepër e rëndësishme që kjo të hetohet plotësisht”, tha ajo.

Biden po udhëtonte me anëtarët e familjes gjatë fundjavës, kur u zbulua kokaina dhe kompleksi u evakuua për pak kohë si një masë paraprake.

Shërbimet e urgjencës u thirrën për të testuar substancën për t’u siguruar që nuk ishte e rrezikshme, dhe një test fillestar tregoi një rezultat pozitiv për kokainë.

Hetuesit nuk kanë zbuluar ende se kush e solli drogën në Shtëpinë e Bardhë. Shërbimi Sekret, i cili është përgjegjës për sigurimin e Shtëpisë së Bardhë, po analizon të dhënat e vizitorëve dhe pamjet e kamerave të sigurisë.