Duke përdorur kriptografinë dhe rrjedhjen virtuale nga kutitë, Wikileaks i Julian Assange kreu një model të ri revolucionarizimi për median duke gjuajtur rrjedhje masive të digitalizuara, duke ekspozuar gjithnjë nga sekretet ushtarake të Shteteve të Bashkuara deri te shumat e mëdha të paligjshme në kompanitë offshore accounts.

Arrestimi i Assange ditën e Enjte në Londër tani mund të shoqërohet nga kërkesa për ekstradim me qëllim që të përballet me akuzat kriminale, nënkupton se vjen fundi i eksperiencës 13 vjeçare të Wikileaks.

Por trashëgimia e tij do të jetojë për një kohë të gjatë në median botërore.

Shkathtësia në piraterinë informative dhe në kriptografi- dhe i motivuar nga një mosbesim i thellë ndaj institucioneve- Assange i lindur në Australi ndërmori një sulm libertarian duke sfiduar sekretet e qeverisë.

Në vitin 2006, ai ndërtoi një platformë online që ofronte dosje anonime informacioni pa pasur frikë nga ekspozimi…

Verritas.com.al/