(FOTO: Alba dhe Musine Kokalari)/

Arba Kokalari është shqiptarja e parë që siguron një vend në Parlamentin Europian.

Arba jeton në Stokholm të Suedisë dhe është mbesa e Musine Kokalarit. Politikania e re është pjesë e partisë së moderuar, e cila fitoi 17.6 për qind të votave, duke marrë kështu 4 eurodeputetë, mes të cilëve edhe Kokalarin.

Arba ka lindur në Tiranë më 27 nëntor të 1986, ajo ka mbajtur postin e sekretares ndërkombëtare të grupimit rinor të partisë në të cilën aderon, e ku ka qenë mjaft aktive.

Vetë Arba ka shkruar në Facebook: “Unë kam hyrë në Parlamentin Europian! Faleminderit për të gjithë ata që kanë luftuar për mua”.

Veritas.com.al/