(FOTO: Behnken dhe Hurley, i bashkohen ekuipazhit ekzistues).

Astronautët amerikanë Doug Hurley dhe Bob Behnken janë ankoruar dhe kanë hyrë në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Kapsula e tyre e Dragoit – furnizuar dhe drejtuar nga kompania private SpaceX – i është bashkangjitur seksionit të harkut të laboratorit rrethues 422 km mbi Kinën.

Pas një pritje për rrjedhje të mundshme, presione dhe kontrolle të temperaturës, dyshja u nis për t’u bashkuar me ekuipazhin rus dhe amerikan tashmë në ISS.

Hurley dhe Behnken u nisën nga Florida të Shtunën.

Dalja e tyre është e para e ekuipazhit e nisur nga toka amerikane që nga mënjanimi i agjencive hapësinore amerikane (Nasa) të mbyllur nëntë vjet më parë.

Misioni shënon fillimin e një epoke të re në të cilën Nasa do të blejë shërbime transporti nga sektori tregtar.

VERITAS.COM.AL