Netanyahu në Paris për 75 vjetorin e dëbimit të hebrejve nga ‘Vel d’Hiv’ për në Auschwitz.

This file photo taken in 1942 shows Jewish deportees in the Drancy transit camp, their last stop before the German concentration camps

(FOTO: Kjo foto është bërë akmpin tranzit të Drancy, kur 13,000 hebrenj po dëboheshin për në Auschwitz)/

Kryeministri Izraelit, Benjamin Netanyahu ndodhet në Partis për të përkujtuar e rrestimeve masive të hebbrejve gjatë okupimit Nazist në Francën e vitit 1942.

Më shuymë se 13, 000 hebrenj isshin grumbulluar dhe ishin ndaluar në stadiumin e çiklizmit, ‘Velodrome d’Hiver’, pranë Kullës Eiffel, (që më vonë u përdor shkurtimisht Vel d’Hiv’, para se të dëboheshin për në kampet naziste.

Zoti Natanyahu, gjithashtu, do të mbajë bisedime direkte, për herë të parë, me presidentin francez, Emmanuel Macron.

Vizita ka shkaktuar një ‘shtangie’ për kritikët e kryeministrit Izraelit.

Veritas.com.al/

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu

(FOTO: Kryemninistri Izraelit, Benjamin Netanyahu sot do të ketë bisedime direkte me  President Macron në Pallatin Élysée)/