Më poshtë, lista e fituesve të çmimit Nobel për Paqen që prej vitit 1901. Rënditja nis nga viti 2017:

2017 – Fushata Ndërkombëtare për Eliminimin e Armëve Bërthamore2016 – Presidenti kolumbian, Juan Manuel Santos2015 – Katërshja e Dialogut Kombëtar të Tunizisë2014 – Malala Yousafzai dhe Kailash Satyarthi2013 – Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike2012 – Bashkimi Evropian2011 – Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee dhe Tawakkul Karman2010 – Liu Xiaobo2009 – Barak Obama2008 – Martti Ahtisaari2007 – Paneli Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike i OKB-së dhe Al Gore2006 – Muhammed Yunus dhe Grameen Bank2005 – Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike dhe Mohamed ElBaradei2004 – Wangari Maathai2003 – Shirin Ebadi2002 – Jimmy Carter2001 – OKB dhe Kofi Anan2000 – Kim Dae Jung1999 – Mjekët pa kufij (OJQ)1998 – John Hume dhe David Trimble1997 – Fushata Ndërkombëtare për Ndalimin e Minave Tokësore dhe Jody Williams1996 – Carlos Filipe Ximenes Belo dhe Jose Ramos-Horta 1995 – Konferenca mbi Shkencën dhe Çështjet Botërore1994 – Yasser Arafat, Shimon Peres dhe Yitzhak Rabin1993 – Nelson Mandela dhe Frederik Willem de Klerk1992 – Rigoberta Menchu1991 – Aung San Suu Kyi1990 – Mihail Gorbaçov1989 – Dalai Lama1988 – Forcat paqeruajtëse të OKB-së1987 – Oscar Arias Sanchez1986 – Elie Wiesel1985 – Mjekët Ndërkombëtarë për Parandalimin e Luftës Bërthamore1984 – Desmond Tutu1983 – Lech Walesa1982 – Alva Myrdal dhe Alfonso Garcia Robles 1981 – Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët1980 – Adolfo Perez Esquivel1979 – Nënë Tereza1978 – Mohamed Anwar al-Sadat dhe Menachem Begin1977 – Amnesty International (OJQ)1976 – Betty Williams dhe Mairead Corrigan1975 – Andrei Saharov1974 – Sean MacBride dhe Eisaku Sato1973 – Henry Kissinger dhe Le Duc Tho1972 – Asnjë çmim 1971 – Vili Brandt1970 – Norman Borlaug1969 – Organizata Ndërkombëtare e Punës1968 – Rene Cassin1967 – Asnjë çmim1966 – Asnjë çmim1965 – Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijë1964 – Martin Luther King Jr1963 – Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq dhe Shoqatës së Lidhjes së Kryqit të Kuq1962 – Linus Carl Pauling1961 – Dag Hammarskjold1960 – Albert Lutuli1959 – Philip Noel-Baker1958 – Georges Pire1957 – Lester Bowles Pearson1956 – Asnjë çmim1955 – Asnjë çmim1954 – Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët1953 – George Catlett Marshall1952 – Albert Schweitzer 1951 dhe Leon Jouhaux1950 – Ralph Bunche1949 – John Boyd Orr1948 – Asnjë çmim1947 – Quakers (Shoqëria Fetare e Miqve)1946 – Emily Greene Balch dhe John Raleigh Mott1945 – Cordell Hull1944 – Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq1943 – Asnjë çmim1942 – Asnjë çmim1941 – Asnjë çmim1940 – Asnjë çmim1939 – Asnjë çmim1938 – Zyra Ndërkombëtare e Nansenit për Refugjatët1937 – Edgar Algernon Robert Gascoyne Cecil1936 – Carlos Saavedra Lamas1935 – Carl von Ossietzky1934 – Arthur Henderson1933 – Norman Angell1932 – Asnjë çmim1931 – Jane Addams dhe Nicholas Murray Butler1930 – Lars Olof Jonathan Soderblom1929 – Frank Billings Kellogg1928 – Asnjë çmim1927 – Ferdinand Buisson, Ludwig Quidde1926 – Aristide Briand dhe Gustav Stresemann1925 – Austen Chamberlain dhe Charles Gates Dawes1924 – Asnjë çmim1923 – Asnjë çmim1922 – Fridtjof Nansen 1921 – Karl Hjalmar Branting dhe Christian Lous Lange1920 – Leon Victor Auguste Bourgeois1919 – Thomas Woodrow Wilson1918 – Asnjë çmim1917 – Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq1916 – Asnjë çmim1915 – Asnjë çmim1914 – Asnjë çmim1913 – Henri La Fontaine1912 – Elihu Root1911 – Tobias Michael Carel Asser dhe Alfred Hermann Fried1910 – Byroja e Përhershme Ndërkombëtare e Paqes1909 – Auguste Marie Francois Beernaert dhe Paul Henri Benjamin1908 – Klas Pontus Arnoldson dhe Fredrik Bajer1907 – Ernesto Teodoro Moneta dhe Louis Renault1906 – Theodore Roosevelt1905 – Bertha Sophie Felicita von Suttner1904 – Instituti i së Drejtës Ndërkombëtare1903 – William Randal Cremer1902 – Elie Ducommun dhe Charles Albert Gobat1901 – Jean Henry Dunant dhe Frederic Passy.

Veritas.com.al/