Republikanët e rangut të lartë dhe votues të zgjedhur, sot e Mërkurë, bënë përpjekje si të gjejnë mënyrën për të larguar nga gara presidenciale kandidatin përçarës Donald Trump pas deklaratave të tij se aktivistët e të drejtës për armë duhet të ndalojnë Hillary Clinton që të emërojë Gjykatën Supreme.
Joe Scarborough, një ish kongresmen amerikan nga Florida shkroi një opinion nëa former Republican congressman from Florida, shkroi një opinion në Washington Post ku tha se partia “ishte e paekspozuar”  dhe bëri thirrje për liderë që të kërkojnë rrugë si ta largojnë Trump nga gara për President.
Sipas një sondazhi të Reuters/Ipsos mbajtur në datat 5 deri8 Gusht, afërsisht 1 në 5 nga 396 republikan duan që Trump të heqë dorë nga gara për në Shtëpinë e Bardhë, dhe një 10 përqindësh thonë “nuk e di” nëse duhet të tërhiqet apo jo kandidati.
Por strategjistët e zgjedhjeve citihen të kenë thenë se kjo do të ishte e vështirë, në mos e pamundur,mqë të largojnë Trump nga kandidimi i Republikanëve për President.
“É shtë e dëshirueshme të mendosh e të besosh se Republikanët do ta largojnë Trampin pas Konventës. Njerëzit janë kopracë në krunde”, tha.   Ron Bonjean, një Republikan  strategist pa lidhje me Trampin.

Rruga e vetme mbetet që të tërhiqen mbështetësit, që te refuzojne mbeshtetjen financiare per fushaten e tij,mose te terhiqet vete Trump

( Sipas Reuters)