Princi Philip, burri i Mbretëreshës Elizabeth II, ka vdekur në moshën 99 vjeç, njofton Pallati Buckingham.

Princi u martua me Princeshën Elizabeth në 1947, pesë vjet para se të bëhej Mbretëreshë, dhe ishte Mbretëresha me jetë më të gjatë në historinë Britanike.

Çifti kishte katër fëmijë, tetë nipër e mbesa dhe 10 stërnipa.

Një deklaratë nga Pallati Buckingham tha: “Me pikëllim të thellë që Madhëria e saj Mbretëresha ka njoftuar vdekjen e burrit të saj të dashur, Lartmadhërisë së Tij Mbretërore Princit Philip, Dukës së Edinburgut.

“Lartësia e Tij Mbretërore ndërroi jetë paqësisht këtë mëngjes në Kalanë e Windsor”.

VERITAS.COM.AL