Emigrantët shqiptarë dërguan plot 834 milionë euro në shtëpitë e tyre gjatë vitit 2022, shifra më e lartë që prej vitit 2008, sipas të dhënave që raporton Banka e Shqipërisë. Remitancat nuk preknin shifra të këtij niveli prej vitesh dhe e gjithë rritja duket se vjen prej rritjes së çmimeve.

Shifra është 73 milionë euro më e lartë se ajo e vitit 2021, ku emigrantët u dërguan familjarëve 761 milionë euro.

Vijon…