“Gjatë gjithë jetës sime profesionale, jam angazhuar çdo ditë me lajme dhe ide dhe kjo nuk do të ndryshojë”

Manjati i medias Rupert Murdoch po ben hap pas nga rolet e tij si Kryetar i Fox Corporation dhe Kryetar Ekzekutiv i News Corp, njoftoi ai të enjten.

Murdoch, 92 vjeç, informoi kolegët në një letër të enjten për vendimin e tij, duke vënë në dukje se ai ishte në gjendje të mirë shëndetësore. Ai zyrtarisht do të bëjë tranzicionin në nëntor dhe djali i tij Lachlan do të bëhet kryetari i vetëm i të dyja kompanive.

“Po shkruaj për t’ju bërë të ditur të gjithëve se kam vendosur të kaloj në rolin e Kryetarit Emeritus në Fox and News,” shkroi Murdoch.

“Gjatë gjithë jetës sime profesionale, jam angazhuar çdo ditë me lajme dhe ide dhe kjo nuk do të ndryshojë. Por është koha e duhur që të marr role të ndryshme, duke e ditur që kemi ekipe vërtet të talentuara dhe një drejtues pasionant, parimor si Lachlan, i cili do të bëhet Kryetar i vetëm i të dyja kompanive.

As krenaria e tepruar dhe as përulësia e rreme nuk janë cilësi të admirueshme. Por unë jam vërtet krenar për atë që kemi arritur kolektivisht gjatë dekadave dhe u detyrohem shumë kolegëve të mi, kontributet e të cilëve në suksesin tonë ndonjëherë nuk janë parë jashtë kompanisë, por janë vlerësuar thellësisht nga unë.

Qofshin shoferët e kamionëve që shpërndajnë letrat tona, pastruesit që mundohen kur ne jemi larguar nga zyra, asistentët që na mbështesin apo operatorët e aftë pas kamerave apo kodin kompjuterik, ne do të ishim më pak të suksesshëm dhe do të kishim më pak ndikim pozitiv në shoqëri pa përkushtimin tuaj te përditshëm.

Kompanitë tona janë me shëndet të fortë, ashtu si unë. Mundësitë tona i tejkalojnë sfidat tona tregtare. Kemi çdo arsye për të qenë optimistë për vitet e ardhshme — sigurisht që jam dhe planifikoj të jem këtu për të marrë pjesë në to.”
Murdoch vazhdoi duke thënë se beteja mbi lirinë e fjalës dhe lirinë e mendimit nuk kishte qenë kurrë më intensive dhe ai tha se familja e tij mbeti e vendosur fort në këtë kauzë. Ai kritikoi si elitat përçmuese, ashtu edhe mediat në “marrëveshje” me ta për shtyrjen e narrativave në vend që të kërkojnë të vërtetën.

“Në rolin tim të ri ju garantoj se do të përfshihem çdo ditë në garën e ideve”, ka shkruar ai.