Senati i Shteteve të Bashkuara pritet që të konfirmojë gjyqtarin konservator Brett Kavanaugh si anëtar të Gjykatës Supreme ditën e shtune- duke i ofruar presidentit Donald Trump një fitore të madhe politike dhe dhe duke e quajtur gjykatën më të lartë kombëtare si gjykatë e djathtë, komenton AFP.

Gjatë një lufte të gjatë disamujore mbi emërimin e që shkaktoi një bllokim në Capitol Hill dhe polarizim politik në Amerikë vetë, një muaji para zgjedhjeve në midterm.

Vota e Senatit, që do të nisë nga ora 3:30 pm (1930 GMT), do të sjellë fundin e një emërimi të ashpër të përcaktuar nga thëniet dëshpëruese të një gruaje që u përpoq të vërtetonte se ishte ngacmuar seksualisht nga Kavanaugh kur ishte në adoleshencë.

Veritas.com.al/