Madrid (AFP) – Një gjykatës spanjoll ka nxjerrë një urdhër të ri ndërkombëtar për arrestimin e ish presidentit Katalonjas Carles Puigdemont i cili iku në Belgjikë për të shmangur ndjekjen penale mbi kërkesën e dështuar të pavarësisë te vitit 2017.

Urdhëri, i cili kërkon arrestimin e tij për shkak të joshjes dhe keqpërdorimit të fondeve publike, u dha menjëherë pasi Gjykata Supreme dënoi 12 udhëheqës separatistë Katalanas, nëntë prej të cilëve u ishte dhënë dënim me burg të gjatë deri në 13 vjet.

Veritas.com.al/