Etiketa: is_tag

Adrian Civici: Në mesin e 2024 inflacioni pritet të ulet në nivelin tre për qind
Eksperti për çështjet ekonomike, Adrian Civici, thotë se inflacioni mund të shkojë në parametrat e mirëmenaxhuar nga Banka e Shqipërisë, që është kufiri i 3%, në mesin e vitit 2024. Në krahasim...
Banka e Shqipërisë: “Inflacioni në 2024 do të jetë 3 përqind”. Ky është një rekord.
Trendi i rritjes së çmimeve gjatë këtij viti do të vijoj të stabilizohet me ritme më të shpejta. Në raportin vjetor Banka e Shqipërisë analizon faktin se ulja e inflacionit në muajt e parë të kë...
Ulet ndjeshëm inflacioni dhe çmimi i mallrave të konsumit: INSTAT.
Niveli i çmimeve të konsumit  ka pësuar një ulje të ndjeshme përgjatë marsit. Sipas INSTAT inflacioni ka zbritur në nivelin 5.3% nga 7.1 që ishte në shkurt të këtij viti. Ndikim kryesor në uljen e...
Inflacioni drejt rënies, stabiliteti i çmimeve – një objektiv: Guvernatori Sejko
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, këtë të hënë të 30 janarit ka prezantuar raportin e tranzicionit të BERZH-it, Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Sejko në fjalën e tij u...
Në dhjetor, niveli i inflacionit ra në 7.4 përqind, nga 8.3 përqind në tetor.
Ritmi i rritjes së çmimeve duket se është ndalur në fundvit. Qytetarët kanë shpenzuar më pak se një muaj më parë për të blerë të njëjtat produkte. Sipas të dhënave të INSTAT inflacioni pësoi ulje ...