Talibanët pushtuan një provincë në jug të kryeqytetit të Afganistanit dhe filluan një sulm shumëplanësh të shtunën herët në një qytet të madh në veri të mbrojtur nga ish-udhëheqës të fuqishëm të luftës, thanë zyrtarët afganë.

Kryengritësit kanë kapur pjesën më të madhe të Afganistanit verior, perëndimor dhe jugor në një ofensivë marramendëse më pak se tre javë para se Shtetet e Bashkuara të vendosin të tërheqin trupat e tyre të fundit, duke ngritur frikën për një kontroll të plotë militant ose një luftë tjetër civile afgane.

Talibanët kapën të gjithë Logarin dhe arrestuan zyrtarët e tij krahinorë, tha të shtunën Hoda Ahmadi, një ligjvënëse nga provinca.

Ajo tha se talebanët kanë arritur në rrethin Char Asyab, vetëm 11 kilometra (7 milje) në jug të kryeqytetit, Kabul. Talibanët sulmuan gjithashtu qytetin verior të Mazar-e-Sharif nga disa drejtime, duke nisur luftime të ashpra në periferi të tij, sipas Munir Ahmad Farhad, një zëdhënës i guvernatorit krahinor. Nuk pati asnjë fjalë të menjëhershme mbi viktimat.

VERITAS.COM.AL