Ann Kavalec ishte në pritje të konfirmimit si ambasadore e Amerikës në Shqipëri, por emri i saj është hequr nga lista.

Këtë shkruajnë mediat amerikane, ato thonë se kjo ka ndodhur për shkak se se zonja Ann KAvaleco ka komunikuar me ish spiunin anglez Christopher Steele, i cili hartoi disa dosje false për presidentin Trump dhe lëshoi disa informacione për një zyrtar të lartë, para dhe pas zgjedhjeve në Amerikë.

Ka qenë presidenti Trump i cili ka hequr së fundmi emërimin e Kathleen Ann Kavalec. Ajo priste të emërohej, por e shkuara e penalizoi. Janë zbuluar takimet e saj personalisht në komunikimet me Steele para dhe pas zgjedhjeve amerikane.

Kush është Kavalec? Punonjësja e DASH ka punuar për sekretaren e Shtetit Victoria Nuland. Ajo ka përkrahur ish presidentin Obama dhe Hillary Clintoni, duke dhënë edhe një fond prej 250 dollarësh në vitin 2012 dhe 250 dollarë për Clinton e cila kandidoi në vitin 2016 kundër Trump. Ka qenë një zyrtar i lartë i Shtëpisë së Bardhë që ka treguar për ‘SaraCarter.com’ se presidenti e ka tërhequr nominimin e saj dhe se asnjëherë nuk është konfirmuar zyrtarisht për këtë post. Por pavarësisht kësaj, nëse shohim në faqen e Departamentit Amerikan të Shtetit vazhdon të figurojë Kavalec si kandidate.

Në vijim të hulumtimeve, provë e bashkëpunimit janë edhe disa emaile, që zbulojnë se Kavalec dhe Ohr kanë qenë në kontakt me Steele para dhe pas zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës. Të dy kishin komunikuar gjithashtu përmes emailit dhe takimeve rreth hulumtimit të Steele mbi dosjen anti-Trump.

Më 21 nëntor 2016, Kavalec dhe Ohr shkëmbejnë emaile të shumta. Ajo i referohet një ish-biznesmeni rus, i cili erdhi në Shtetet e Bashkuara, të cilin Kavalec e kishte takuar në vitin 2014. Ajo gjithashtu përmend Serge Millian, figurë qendrore në mbledhjen e informacionit të përdorur nga Steele në dosje .

Sipas ish-këshilltarit të politikës së Trump, një biznesmen i lindur në Bjellorusi, u bë një burim i padëshiruar i Steele. Papadopulos beson se Millian po punonte me FBI-në dhe prandaj po përpiqej të ndërtonte një marrëdhënie me të, siç raportohet në The Ëashington Post.

“Vetëm duke rikujtuar shënimet e mia me Chris Steele, unë shoh se Chris dhe biznesmeni rus kanë lidhje me Serge Millian, një emigrant i cili është identifikuar nga FT si kreu i Odës Ekonomike të Rusisë Amerikane”, tha Kavalec Ohri në 21 nëntor 2016 email.

“Kathy – faleminderit që keni marrë kohë për t’u takuar me ne”, tha Ohri në një shkëmbim të postës elektronike atë ditë. “Unë me të vërtetë shpresoj se ne mund të marrim diçka këtu.”

Ohri po i përgjigjej një email-i të dërguar Kavalec, ku i thoshte se biznesmeni “ishte larguar nga Rusia sepse tha se ishte i shqetësuar që ai mund të hetohet – siç kujtoj ai tha se kishte marrë një thirrje në gjykatë për disa çështje.”

Veritas.com.al/