Vandana Rambaran | Fox News

Presidenti Trump akuzoi Universitetin e Harvardit se “kishte marre” para nga qeveria federale si pjesë e Programit të Mbrojtjes së Paycheck sipas Aktit CARES, që synonte të përfitonin bizneset e vogla dhe tha se ai do të kërkojë që ata ta kthejnë atë.

“Harvard do të paguajë paratë. Ata nuk duhet t’i marrin at0, “tha Trump të martën, duke marrë si shembull universitetin nè kohën kur Shtëpia e Bardhë u vu nën kontroll pasi një numër i madh biznesesh të mëdha morën para nga fondi i ndihmës 350 miliardë dollarë, duke lënë bizneset e vogla jashtë pasi arkat u thanë javën e fundit.

“Nuk do të përmend emra të tjerë, por kur pashë Harvardin – ata kanë një nga pasuritë më të mëdha kudo në vend, mbase në botë. Ata do të paguajnë paratë, “shtoi ai.

Universiteti i Harvardit mohoi se kishte aplikuar për kredi të destinuara për bizneset e vogla të lodhura nën pandeminë e koronavirusit dhe tha se ai merrte fonde si pjesë e një fondi të veçantë në bazë të Aktit CARES për institucionet akademike.

“Ashtu si shumica e kolegjeve dhe universiteteve, Harvardit iu janë ndarë fonde si pjesë e Fondit të Ndihmës së Emergjencës së Arsimit të Lartë të CARES”, tha universiteti në një deklaratë, duke shtuar se 100 për qind e parave do të përdoren për të ofruar ndihmë të drejtpërdrejtë për studentët që të përballojne urgjentisht nevojat financiare për shkak të COVID-19.

Shkolla gjithashtu theksoi se ndihma financiare e dhënë nga qeveria është në krye të mbështetjes që universiteti tashmë u ka dhënë studentëve.

Në përpjekje për të përmbushur kërkesat për fonde për bizneset e vogla, Senati miratoi të martën një buxhet për të rimbursuar fondin PPP me 310 miliardë dollarë, së bashku me fonde shtesë për spitalet, testimin e koronavirusit, dhe më shumë.

Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin tha se ndihma tjetër e kredive do t’u ofrohet më shumë se 1 milion ndërmarrjeve me më pak se 10 punëtorë dhe tha se ata do të kishin udhëzime shtesë në ditët në vijim se kush do të kualifikohej në mënyrë specifike.