Nëntë gazetarë pro- opozitë në Turqi, të gazetës “Cumhuriyet” janë arrestuar dhe janë mbajtur në qeli nga një gjykatë në Stamboll, sipas BBC.

Një nga editorët e gazetës, i mirënjohur si karikaturist dhe anti- qeveritar, ndodhet mes të arrestuarve.

Këta janë më të fundit që akuzohen në serinë e kundërshtarëveT ndaj presidentit Recep Tayyip Erdogan.

Gjithashtu, po të Premeten, nëntë politikanë duke përfshirë edhe liderë të Partisë Kurde HDP, u arrestuan.

/Veritas.com.al/