Nga: SIMON KENT, Breitbart

Një peticion në internet që bën thirrje për dorëheqjen e Drejtorit të Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) Tedros Adhanom Ghebreyesus dhe përfshirjen e Tajvanit në organizmin globalist kishte afër një milion nënshkrime të Dielën në mëngjes.

Fushata filloi në 31 Janar kur peticioni i titulluar, “Thirrje për dorëheqjen e Tedros Adhanom Ghebreyesus, Drejtori i Përgjithshëm i OBSH”, u shfaq në Change.org, duke cituar refuzimin e Tedros më 23 janar për të percaktuar koronavirusin e Wuhanit një emergjencë globale shëndetësore.

Autori tha se kjo ishte pjesërisht për ta fajësuar për numrin e rasteve të infektuara që u rrit më shumë se dhjetëfish nga 800 në më shumë se 10,000 në më pak se pesë ditë.

Kështu gjithashtu ishte edhe refuzimi i plotë i OBSH-së për të njohur shkallën e problemit që shtrohej përpara:

“Ne mendojmë fuqimisht se Tedros Adhanom Ghebreyesus nuk është i përshtatshëm për rolin e tij si Drejtor i Përgjithshëm i OBSH-së. Ne bëjmë thirrje për dorëheqjen e menjëhershme të Tedros Adhanom Ghebreyesus, ”thuhet në peticion.

“Shumë prej nesh janë vërtet të zhgënjyer”, vazhdon peticioni. “Ne besojmë se OBSH supozohet të jetë politikisht neutrale. Pa asnjë hetim, Tedros Adhanom Ghebreyesus besoi vetëm në [sic] vdekjet dhe numrat e te infektuarve që qeveria Kineze ndau me ta. ”

Ai përfundon me lutjen e mëposhtme: “Taivani nuk duhet të përjashtohet nga OBSH për ndonjë arsye politike. Teknologjitë e tyre janë shumë më të përparuara se disa nga vendet në “listën e zgjedhur të OBSH”.

Siç ka raportuar gjerësisht Breitbart News, kritika për trajtimin e krizës se koronavirusit Kinez nga OBSH në përgjithësi dhe Tedros Adhanom Ghebreyesus në veçanti është në rritje.

Ligjvënësit Amerikanë kanë qenë ndër kritikët më të ashpër të Tedros. Të enjten, një grup Republikanësh nga Komiteti i Mbikëqyrjes së Dhomës i shkroi Tedros, duke kërkuar që Etiopiani të zbulojë natyrën e saktë të marrëdhënieve të tij me zyrtarët e Partisë Komuniste Kineze.

“Gjatë gjithë krizës, OBSH është larguar nga vendosja e fajit ndaj qeverisë Kineze, e cila është në thelb Partia Komuniste e Kinës,” shkruajnë Republikanët. “Ju, si drejtues i OBSH-së, madje shkuat aq larg sa të lavdëroni” transparencën “e qeverisë Kineze gjatë krizës, kur, në fakt, regjimi ka gënjyer vazhdimisht botën duke fshehur statistikat e tyre aktuale të infektimeve dhe vdekjeve.”

Letra e GOP citonte një mesazh të janarit në Twitter në të cilin OBSH tha se autoritetet Kineze nuk gjetën “asnjë provë të qartë” të transmetimit te virusit nga njeriu në njeri, i njohur gjithashtu si COVID-19.

Deri më tani nuk ka marrë asnjë përgjigje nga OBSH për thirrjet për dorëheqjen e Tedros në përputhje me nevojën për një rregullim transparent të të gjithë operacionit. Kryeredaktori i Breitbart News Alex Marlow përcakton çështjen si më poshtë:

Ndërkohë, Shtetet e Bashkuara tejkaluan Italinë për vdekjet totale të lidhura me koronavirusin të Shtunën natën dhe tani po udhëheq botën në vdekjet e raportuara nga virusi i Wuhanit, siç raportoi Breitbart News.

Të dhënat nga Mbrojtja Civile e Italisë zbulojnë se kombi ka pësuar gjithsej 19,468 viktima nga koronavirusi.

Të dyja si SHBA dhe Italia tani kanë tejkaluar 19,000 vdekje për shkak të virusit te Wuhanit, ndërsa numri i përgjithshëm i vdekjeve nga virusi Kinez vazhdon të rritet në Spanjë (16,353) dhe Francë (13,216).

VERITAS.COM.AL