Një rrjedhje e fuqishme e dokumenteve financiarë ka zbuluar se si të pushtetshmit dhe ultra të pasurit, përfshirë edhe pasurinë private të Mbretëreshës Elizabeth, kanë investuar fshehurazi në shuma marramendëse në parajsat ofshore të taksave. Të dhënat tregojnë se Mbretëresha ka investuar mbi 10 milionë pound.

Sekretari i Tregtisë i presidentit Donald Trump është provuar se ka një sasi investimesh në bashkëpunim me Rusët.

Rrjedhja e dokumenteve, e quajtur ‘Paradise Papers’, përmban 13.4 milionë  dokumente, shumica e të cilëve nga një firmë financiare në offshore.

Deri tani po investigojnë afërsisht 100 grupe mediatike, mes të cilave BBC Panorama.

Veritas.com.al/