Italianët sot votojnë për parlamentin e ri. 46 milionë qytetarë janë thirrur për të votuar në zgjedhjet e përgjithshme, ndërsa procesi është hapur që prej orës 07:00 dhe do të mbyllet në 23:00 të ditës së sotme, njofton Hashtag.

Në këto zgjedhje sipas mediave italiane do të zgjidhen  619 deputetë. Mes këtyre kandidatëve janë edhe 4 shqiptarë. Bruna Kola Mece, Emiliano Biraku, Anita Likmeta, Elona Gaxha janë katër kandidatët shqiptarë të cilër synmojnë të bëhen pjesë e parlamentiti italian.

Emiliano Biraku, ka një eksperiencë të konsiderueshme në fushën e politikës në Itali, ai kandidon me partinë e kryeministrit Gentiloni dhe Matteo Renzi, pra ‘PD italiane’ në Romë.

Bruna Kola Meçe (25 vjeçe), kandidon për deputetë në Bergamo për ‘Liberi Uguali’, një parti e re e sapo formuar nga fraksionistët e Partisë Demokratike Italiane.

Anita Likmeta është me origjinë nga Rrubjeka e Durrësit. Gazetarja është kandidate e partisë ’10 Volte Meglio’, një lëvizje e re politike.

Elona Gaxha kandidon për ‘Plus Europa’, partia e Emma Boninos, e njohur për çështjen e Kosovës në vitin 1999.

Gara për fituesin është e fortë mes koalicionit të majtë të drejtuar  nga Partia Demokratike, koalicioni i djathtë në drejtimin e Forza Italia të Berlusconit dhe ‘Lëvizja 5 Yje’.

Veritas.com.al/