Aktori veteran britanik, Albert Finney, i cili shkëlqeu në filmat si ” Murder on the Orient Express” dhe “Erin Brockovich”, ka vdekur në moshën 82 vjeç, tha një zëdhënës i familjes ditën e Premte.

Finney, i cili mori katër nominime si aktori më i mirë në Oscar dhe fitoi tre çmime Golden Globes, “ndërroi jetë paqësisht pas një sëmundjeje të shkurtë mes njerëzve më të afërt “tha zëdhënësi.

Ai u rrit   në in Manchester, veriperëndim i Anglisë, dhe studioji në Akademinë Mbretërore të Artit Dramatik.

Ai e nisi jetën e aktorin me rolin e William Shakespeare dhe e miksoi karrierën filmike me disa role të vlerësuara në teatër.

Filma të tjerë të kohëve të fundit mund të përmenden “The Bourne Ultimatum” (2007), “The Bourne Legacy” (2012), dhe filmi me James Bond “Skyfall”, në të njëjtin vit.

Katër nominimet për aktorin më të mirë në Academy Aëard ishin për filmat “Tom Jones” (1963), “Murder on the Orient Express” (1974), “The Dresser” (1983) dhe “Under the Volcano” (1984).

Ai gjithashtu ishte nominuar për aktorin më të pëlqyer në filmin “Erin Brockovich” (2000).

Veritas.com.al/