(AP Photo/Mary Altaffer, File)/

Një avokat që punon për Presidentin Trump i kërkoi gjykatës të marrë 800,000 dollarë për pagesa ligjore dhe dëmshpërblime nga aktorja porno-star Stormy Daniels për shpifjen e saj të pasuksesshme kundër presidentit.

Prokurori Charles Harder tha se firma e tij shpenzoi më shumë se 500 orë dhe 390,000 dollarë në shpenzime ligjore për te mbrojtur presidentin dhe i kërkoi gjykatës të shtynte për para te tjera mbi këtë në sanksione për të dekurajuar “rastet mendjelehta të shpifjes”.

“Ky veprim është virtualisht i paprecedent në historinë ligjore amerikane,” shkroi Harder në letrat e gjykatës. Daniels “jo vetëm që solli një pretendim pa vlere për shpifje ndaj presidentit në detyre të Shteteve të Bashkuara, por ajo gjithashtu është angazhuar, së bashku me avokatin e saj,ne një publicitet masiv kombëtar”.

Gjykatësi i Distriktit të SHBA S. James Otero nuk dha një vendim të menjëhershëm, duke thënë se kërkesa e firmës për tarifat ligjore ishte e arsyeshme, por firma shkoi tej limitit mbi orët e kaluara duke punuar për këtë rast.

Otero gjithashtu ka vene ne diskutim nëse vetëm tarifat e avokatëve do të dekurajonin paditë pa vlere te ardhshme.

Michael Avenatti, i cili shërbeu si avokat i Daniels dhe njoftoi se nuk do të kandidojë për president në vitin 2020, i quajti dëmshpërblimet e propozuara nga Harder “absurde dhe të ekzagjeruara”.

“Nuk mund të marresh thjesht një numër nga hici në një përpjekje për të vënë klienten time nën gishtin e Donald Trump dhe ta frikësosh atë,” tha Avenatti.

Pavarësisht nga arrestimi i fundit i Avenattit për akuzat për dhunë në familje, shpresat presidenciale jetë-shkurtër kanë thënë se ai do të vazhdojë të përfaqësojë Daniels dhe nuk do të pushojë derisa Trump të lere zyren.

Daniels, emri ligjor i të ciles është Stephanie Clifford, pretendoi në një intervistë për revistën In Touch në vitin 2011 se ajo kishte qëndruar një nate me Trump në 2006.

E ndyra yll i pornos ngriti një padi kundër Trump këtë vit për të dalë nga një marrëveshje e pa zbuluar e nënshkruar disa ditë përpara zgjedhjeve presidenciale të vitit 2016 lidhur me farsen e supozuar,qe ishte pjesë e një marrëveshjeje te prezumuar prej 130,000 dollarësh për të heshtur lidhur me këtë çështje.

Trump ka mohuar në mënyrë të përsëritur qe një tentative e tillë te ketë ndodhur ndonjëherë.

Veritas.com.al/